Sensory Evaluation and Product Development

Faculty

Faculty of Agricultural Science and Landscape Architecture

Version

Version 9.0 of 03/29/2018

Code of Module

44B0583

Modulename (german)

Sensorik und Produktentwicklung

Study Programmes

Wirtschaftsingenieurwesen Agrar/Lebensmittel (B.Eng.)

Level of Module

2

Responsible of the Module

Kuhlmann, Annette

Lecturer(s)
  • Kuhlmann, Annette
  • NN
Credits

5

Concept of Study and Teaching
Workload Dozentengebunden
Std. WorkloadLehrtyp
30Vorlesungen
30Labore
Workload Dozentenungebunden
Std. WorkloadLehrtyp
10Veranstaltungsvor-/-nachbereitung
20Hausarbeiten
20Literaturstudium
40Prüfungsvorbereitung
Recommended Reading

Fölsch V. (Hrsg.) (2000): Handbuch Produktentwicklung Lebensmittel, Hamburg, BehrKloblich H. (Hrsg.) (1996): Geschmacksforschung : Marketing und Sensorik für Nahrungs- und Genussmittel, München, Oldenburg. Busch-Stockfisch, M. (Hrsg.) (2002): Praxishandbuch Sensorik in der Produktentwicklung und Qualitätssicherung. Hamburg: Behr’sLawless, H. and Heymann, H. (1998): Sensory Evaluation of Food: Principles and Practices. New York: Chapman & HallMeilgaard, M.; Civille, G.; Carr, T.(1999): Sensory Evaluation Techniques. 3rd Ed. Boca Raton: CRC PressStone, H. and Sidel, J. (2004): Sensory Evaluation Practices. 3rd Ed. San Diego: Academic Press

Ungraded Exam

Regular Participation

Duration

1 Term

Module Frequency

Only Winter Term

Language of Instruction

German