Global Nutrition and Sustainability

Faculty

Faculty of Agricultural Science and Landscape Architecture

Version

Version 14.0 of 10/09/2020

Code of Module

44B0528

Modulename (german)

Welternährung im nachhaltigen Kontext

Study Programmes
  • Ökotrophologie (B.Sc.)
  • Berufliche Bildung - Teilstudiengang Ökotrophologie (B.Sc.)
Level of Module

1

Responsible of the Module

Straka, Dorothee

Credits

5

Concept of Study and Teaching
Workload Dozentengebunden
Std. WorkloadLehrtyp
60Seminare
20Übungen
Workload Dozentenungebunden
Std. WorkloadLehrtyp
20Kleingruppen
20Veranstaltungsvor-/-nachbereitung
30Prüfungsvorbereitung
Recommended Reading

BIESALSKI, H.K. (2013): Der verborgene Hunger. Satt sein ist nicht genug. Berlin, Heidelberg: SpringerFAO - Food and Agriculture Organization oft he UN, IFAD - International Fund for Agricultural Development, WFP – WORLD FOOD PROGRAM (Hrsg.) (2015): The state of food insecurity in die world. Meeting the 2015 hunger targets: Taking stock of uneven progress. Rome 2015KOERBER, K.,V., LEITZMANN, C. (2011): Welternährung: globale Nahrungssicherung für eine wachsende Weltbevölkerung. ErnährungsUmschau (12), 668-673OEKOM e.V. (2012): Welternährung. Global denken – lokal säen. MünchenVEREINTE NATIONEN - UN (2016): Sustainable development goals. sustainabledevelopment.un.org/sdgs

weiterführende und aktuelle Literatur wird in der Veranstaltung ausgegeben

Graded Exam
  • Oral Presentation / Seminar Paper
  • Homework / Assignment
  • Viva Voce
  • Portfolio exam
Duration

1 Term

Module Frequency

Only Winter Term

Language of Instruction

German