Biochemical Engineering and Downstreamprocessing

Faculty

Faculty of Agricultural Science and Landscape Architecture

Version

Version 19.0 of 04/13/2018

Code of Module

44B0263

Modulename (german)

Bioverfahrenstechnik und Downstreamprocessing

Study Programmes

Bioverfahrenstechnik in Agrar- und Lebensmittelwirtschaft (B.Sc.)

Level of Module

2

Responsible of the Module

Schmitz, Ulrich

Lecturer(s)

Schmitz, Ulrich

Credits

5

Concept of Study and Teaching
Workload Dozentengebunden
Std. WorkloadLehrtyp
30Vorlesungen
30Labore
Workload Dozentenungebunden
Std. WorkloadLehrtyp
30Veranstaltungsvor-/-nachbereitung
20Kleingruppen
30Veranstaltungsvor-/-nachbereitung
Recommended Reading

Bioprozesstechnik, Chmiel, Spektrum Akademischer Verlag Heidelberg (2011)Praxiswissen der chemischen Verfahrenstechnik, Christen, Springer-Verlag Berlin Heidelberg (2010)Bioverfahrensentwicklung, Storhas, Wiley-Verlag (2013)

Graded Exam
  • Viva Voce
  • Two-Hour Written Examination
  • Project Report
Ungraded Exam

Field Work / Experimental Work

Duration

1 Term

Module Frequency

Only Winter Term

Language of Instruction

German