Functional Ingredients

Faculty

Faculty of Agricultural Science and Landscape Architecture

Version

Version 16.0 of 01/30/2023

Code of Module

44B0035

Modulename (german)

Funktionelle Inhaltsstoffe

Study Programmes

Bioverfahrenstechnik in Agrar- und Lebensmittelwirtschaft (B.Sc.)

Level of Module

3

Responsible of the Module

Dirks-Hofmeister, Mareike

Lecturer(s)

Dirks-Hofmeister, Mareike

Credits

5

Concept of Study and Teaching
Workload Dozentengebunden
Std. WorkloadLehrtyp
30Vorlesungen
30Seminare
Workload Dozentenungebunden
Std. WorkloadLehrtyp
30Veranstaltungsvor-/-nachbereitung
30Kleingruppen
30Prüfungsvorbereitung
Recommended Reading

Watzl, Bernhard und Leitzmann, Claus (2005): Bioaktive Stubstanzen in Lebensmitteln, HippokratesHaller, Dirk; Grune, Tilman und Rimbach, Gerd (2013): Biofunktionalität der Lebensmittelinhaltsstoffe. SpringerMatissek, Reinhard; Baltes, Werner (2016): Lebensmittelchemie, Springer Spektrum

Graded Exam
  • Oral Presentation / Seminar Paper
  • Homework / Assignment
  • Two-Hour Written Examination
  • Viva Voce
Duration

1 Term

Module Frequency

Only Winter Term

Language of Instruction

German