Chemistry

Faculty

Faculty of Agricultural Science and Landscape Architecture

Version

Version 4.0 of 05/15/2015

Code of Module

44B0248

Modulename (german)

Chemie für Bioverfahrenstechnik

Study Programmes

Bioverfahrenstechnik in Agrar- und Lebensmittelwirtschaft (B.Sc.)

Level of Module

1

Responsible of the Module

von Frieling, Petra

Lecturer(s)

von Frieling, Petra

Credits

5

Concept of Study and Teaching
Workload Dozentengebunden
Std. WorkloadLehrtyp
45Vorlesungen
15Labore
Workload Dozentenungebunden
Std. WorkloadLehrtyp
68Veranstaltungsvor-/-nachbereitung
20Prüfungsvorbereitung
2Klausur 2-stündig
Recommended Reading
  1. Pfestorf, R., H. Kadner, Chemie: Ein Lehrbuch für Fachhochschulen, Verlag Harri Deutsch, Frankfurt
  2. C. E. Mortimer, Chemie. Das Basiswissen der Chemie, Georg Thieme Verlag Stuttgart, New York
Graded Exam
  • Viva Voce
  • Homework / Assignment
  • Two-Hour Written Examination
Ungraded Exam

Field Work / Experimental Work

Examination Requirements
Duration

1 Term

Module Frequency

Only Winter Term

Language of Instruction

German