Food Process Engineering

Faculty

Faculty of Agricultural Science and Landscape Architecture

Version

Version 7.0 of 07/11/2022

Code of Module

44B0247

Modulename (german)

Lebensmittelverfahrenstechnik

Study Programmes
  • Bioverfahrenstechnik in Agrar- und Lebensmittelwirtschaft (B.Sc.)
  • Wirtschaftsingenieurwesen Agrar/Lebensmittel (B.Eng.)
Level of Module

2

Responsible of the Module

Töpfl, Stefan

Lecturer(s)

Töpfl, Stefan

Credits

5

Concept of Study and Teaching
Workload Dozentengebunden
Std. WorkloadLehrtyp
30Vorlesungen
30Labore
Workload Dozentenungebunden
Std. WorkloadLehrtyp
30Veranstaltungsvor-/-nachbereitung
30Literaturstudium
30Prüfungsvorbereitung
Recommended Reading

Kessler, H.G. (1996) Lebensmittel- und Bioverfahrenstechnik, Kessler Verlag, ISBN 3-9802378-4-2

Schuchmann, H., Schuchmann, P. (2005) Lebensmittelverfahrenstechnik. Wiley, ISBN-13: 978-3527312306

Graded Exam
  • Viva Voce
  • Two-Hour Written Examination
Ungraded Exam

Regular Participation

Duration

1 Term

Module Frequency

Only Winter Term

Language of Instruction

German