Food Engineering

Faculty

Faculty of Agricultural Science and Landscape Architecture

Version

Version 7.0 of 07/11/2022

Code of Module

44B0245

Modulename (german)

Lebensmitteltechnik

Study Programmes

Wirtschaftsingenieurwesen Agrar/Lebensmittel (B.Eng.)

Level of Module

2

Responsible of the Module

Figura, Ludger

Lecturer(s)

Figura, Ludger

Credits

5

Concept of Study and Teaching
Workload Dozentengebunden
Std. WorkloadLehrtyp
30Vorlesungen
30Labore
Workload Dozentenungebunden
Std. WorkloadLehrtyp
30Veranstaltungsvor-/-nachbereitung
30Literaturstudium
30Prüfungsvorbereitung
Recommended Reading

Figura, Ludger O. ,Lebensmittelphysik : physikalische Kenngrößen, Messung und Anwendung ; mit 195 TabellenISBN: 3540203370, Springer, Berlin [u.a.], 2004Hayes, George D. Food engineering data handbookISBN: 0582495059, Longman, Harlow, 1987Heldman, Dennis R.,Singh, R. Paul, Food process engineering, ISBN: 0870553801Avi, Westport, Conn., 1981Kessler, Heinz-Gerhard, Lebensmittel- und Bioverfahrenstechnik : Molkereitechnologie ; mit 109 TabellenISBN: 3980237842, Verl. A. Kessler, München, 2006Singh, R. Paul,Heldman, Dennis R., Introduction to food engineering, Acad. Press, Elsevier, Amsterdam [u.a.], 2009Tscheuschner, Horst-Dieter , Grundzüge der Lebensmitteltechnik, ISBN: 9783899474138Behr, Hamburg, 2008Valentas, Kenneth J., Rotstein, E., Singh, R.P. , Handbook of food engineering practice, ISBN: 0849386942 (alk. paper), CRC Press, Boca Raton, Fla. [u.a.], 1997

Graded Exam
  • Viva Voce
  • Two-Hour Written Examination
Ungraded Exam

Regular Participation

Duration

1 Term

Module Frequency

Only Summer Term

Language of Instruction

German