Poultry Science

Faculty

Faculty of Agricultural Science and Landscape Architecture

Version

Version 6.0 of 07/11/2022

Code of Module

44B0147

Modulename (german)

Geflügelwissenschaften

Study Programmes
  • Landwirtschaft (B.Sc.)
  • Wirtschaftsingenieurwesen Agrar/Lebensmittel (B.Eng.)
Level of Module

3

Responsible of the Module

Andersson, Robby

Lecturer(s)
  • Westendarp, Heiner
  • Andersson, Robby
Credits

10

Concept of Study and Teaching
Workload Dozentengebunden
Std. WorkloadLehrtyp
90Vorlesungen
30Seminare
30Exkursionen
Workload Dozentenungebunden
Std. WorkloadLehrtyp
90Veranstaltungsvor-/-nachbereitung
30Bearbeitung von online-Aufgaben
15Literaturstudium
15Prüfungsvorbereitung
Recommended Reading

Bell, D.D.; W.D. Weaver: Commercial chicken meat and egg production. Springer 2009

Leeson, S.; J.D. Summers: Nutrition of the chicken.University books, Guelph 2001

Rautenschlein, S.; M. Ryll: Erkrankungen des Nutzgeflügels. utb 2014

Scholtyssek,S.: Geflügel. Ulmer 1987

Tierschutznutztierhaltungs-Vo in der jeweils aktuellen Fassung

Graded Exam
  • Viva Voce
  • Homework / Assignment
  • Two-Hour Written Examination
  • Project Report
Duration

1 Term

Module Frequency

Only Summer Term

Language of Instruction

German